ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΚΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΚΩΝ

Αποθηκεύεται πάντα τα γυαλιά σας στη θήκη που σας παρέχεται.

Όταν φοράτε ή βγάζετε τα γυαλιά σας χρησιμοποιείστε και τα δύο σας χέρια, έτσι δεν ασκείτε πίεση στην μία πλευρά του σκελετού και τα γυαλιά σας δεν χάνουν την αρχική τους φόρμα και δεν σπάνε.

Όταν φοράτε ή βγάζετε τα γυαλιά σας χρησιμοποιείστε και τα δύο σας χέρια, έτσι δεν ασκείτε πίεση στην μία πλευρά του σκελετού και τα γυαλιά σας δεν θα χάνουν την αρχική τους φόρμα και δεν σπάνε.

Μη τοποθετείτε  ποτέ τα γυαλιά σας στο κεφάλι και μην αφήνετε άλλους να τα δοκιμάζουν. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε πως τα γυαλιά δεν θα χαλαρώσουν και δεν θα αλλοιωθεί η αρχική εφαρμογή που είχε γίνει αποκλειστικά στο πρόσωπό σας.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαχαίρι ή οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο για να σφίξετε τις βίδες του σκελετού.

Μην αφήνετε τα γυαλιά σε μέρη με υψηλή θερμοκρασία, ακόμα και μέσα στη θήκη τους (π.χ. μέσα σε αυτοκίνητο που βρίσκεται εκτεθειμένο στον ήλιο). Η υπερβολική θερμότητα θα προκαλέσει παραμορφώσεις στον σκελετό και θα χαλάσει τις επιστρώσεις των φακών.

Αν  οποιαδήποτε στιγμή δυσκολεύεστε να ανοίξετε  ή να κλείσετε τους βραχίονες των γυαλιών, παρακαλούμε να περάσετε άμεσα από ένα κατάστημά μας, καθώς η παραπάνω πίεση που ασκείτε θα προκαλέσει θραύση στα γυαλιά σας.

Αν τα γυαλιά που αγοράσατε γλιστράνε από το πρόσωπό σας ή σας πιέζουν αρκετά υπάρχει πρόβλημα με την εφαρμογή τους και θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα ένα κατάστημά μας.

Σε περίπτωση που τα γυαλιά σας στραβώσουν, αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε μόνοι σας. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα επέμβει με προσοχή, ώστε να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Ο σκελετός δέχεται καθημερινά δονήσεις και μικροχτυπήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν παραμόρφωση. Αν ο σκελετός είναι μεταλλικός προσέξτε οι φακοί να είναι πάντα σωστά (σφικτά) προσαρμοσμένοι. Εάν κατά το σκούπισμα των γυαλιών σας αντιληφθείτε την παραμικρή κίνηση του φακού φέρτε τα γυαλιά σας αμέσως για επισκευή.

Ειδική προσοχή χρειάζονται τα γυαλιά που δεν έχουν σκελετό. Πάντα χρησιμοποιείται και τα δύο σας χέρια για να βάλετε και να βγάλετε τα γυαλιά σας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα (5-6 μήνες) πρέπει να φέρνετε τα γυαλιά σας για έλεγχο, αλλαγή φθαρμένων ανταλλακτικών και για προσαρμογή σκελετού.


katharismos

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΦΑΚΟΥΣ ΟΡΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥ

Μην τοποθετείτε τα γυαλιά με τους φακούς προς τα κάτω σε οποιαδήποτε επιφάνεια γιατί θα προκληθούν χτυπήματα και εκδορές.

Μην χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλα χημικά καθαριστικά καθώς θα προκαλέσουν αλλοίωση στην επιφάνεια των φακών σας.

Μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά (σπρέι χτενίσματος, αρώματα κτλ) όταν φοράτε τα γυαλιά σας καθώς περιέχουν χημικά, που είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τους φακούς.

Καθαρίζετε τα γυαλιά μόνο με το ειδικό πανί που σας παρέχουμε ή με το ειδικό σπρέι καθαρισμού που μπορείτε να προμηθευτείτε από εμάς για να επιτύχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Ποτέ μη σκουπίζετε τους φακούς με διάφορα υφάσματα ή ρούχα επειδή μπορεί να προκαλέσουν εύκολα εκδορές. Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, το πανάκι σας μπορείτε να το πλύνετε και να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά.

Μην αφήνετε ποτέ τα γυαλιά να έρχονται σε επαφή για πολλή ώρα με νερό καθώς τα μεταλλικά τμήματά τους μπορεί να οξειδωθούν.

Αποφεύγετε να κοιτάζετε απευθείας  τον ήλιο ή οποιαδήποτε άλλη ισχυρή πηγή φωτός ανεξαρτήτως με την σκουρότητα των φακών.

Μην χρησιμοποιείτε χαρτιά για να καθαρίζετε τους φακούς, περιέχουν μικρές ίνες ξύλου, που είναι καταστροφικές για τις επιφάνειες των φακών.

Να αποφεύγετε την χρήση των γυαλιών σας μέσα σε σάουνα, ατμούς ή σε περιβάλλον με απότομη εναλλαγή θερμοκρασίας γιατί θα καταστραφούν οι επιστρώσεις των φακών σας. Το ίδιο ισχύει και με το μαγείρεμα (π.χ. συνηθίστε να απομακρύνεστε όταν ανοίγετε το φούρνο).

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τα γυαλιά στην θάλασσα πριν τα καθαρίσετε με το πανάκι σας, ξεβγάλετε τα με καθαρό νερό καθώς η άμμος  και το αλάτι του θαλασσινού νερού, σε συνδυασμό με την τριβή , θα προκαλέσει στους φακούς εκδορές.

Επίσης να προσέχετε να μην έρθουν σε επαφή οι φακοί σας με αντηλιακό λάδι για την αποφυγή λεκέδων.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα γυαλιά που έχουν καθρέφτη, είναι πιο εύκολο να γίνουν φθορές και θα είναι πιο ευδιάκριτες. ΟΙ φακοί αυτοί είναι πιο ευαίσθητοι, έχουν διάρκεια ζωής 1 έως 3 έτη ανάλογα με την χρήση.

Οι φακοί με επιστρώσεις έχουν υποβληθεί σε όλα τα test αντοχής. Ωστόσο σε περίπτωση που οι φακοί έλθουν σε επαφή με βροχή, ιδρώτα, αντηλιακό λάδι ή χημικά παρακαλούμε να τους πλύνετε αμέσως. Υπάρχει περίπτωση η επιφάνεια τους να εμφανίσει κηλίδες ή ακόμα και να θολώσει.