Υλικά Κατασκευής
Σκελετών Οράσεως & Ηλίου
 • ACETATE

  Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή γυαλιών. Είναι πλαστικό υψηλής ποιότητας που προέρχεται από ανανεώσιμους πόρους ξύλου και φυσικών ινών βαμβακιού. Διατηρεί τη χρωματική του φωτεινότητα άψογα με την πάροδο του χρόνου επειδή τα χρώματα του είναι ενσωματωμένα στο υλικό.

 • ΜΕΤΑΛΛΟ

  Επιλέγονται από τις κατασκευαστικές εταιρείες μέταλλα άριστης ποιότητας για την δημιουργία των σκελετών που αντέχουν στον χρόνο. Τα μέταλλα αυτά επεξεργάζονται εύκολα και βάφονται σε ματ ή γυαλιστερές αποχρώσεις, ανάλογα με την μόδα. Ως προς την εφαρμογή των μεταλλικών σκελετών στο πρόσωπο αποφεύγουμε την άμεση επαφή με το δέρμα, ώστε να αποφευχθούν δερματικοί ερεθισμοί ή οξείδωση του μετάλλου. Για τον λόγο αυτό όλα τα μεταλλικά γυαλιά έχουν επιρρήνια στην μύτη και κοκάλινα ακροβραχιόνια για τα αυτιά.

 • ΤΙΤΑΝΙΟ

  Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός σκελετού γυαλιών είναι η ανθεκτικότητά του. Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικά τα χρησιμοποιεί κάποιος μπορεί να πέσουν και να σπάσουν. Το τιτάνιο είναι ένα καθαρό μέταλλο υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης. Μπορεί να λυγίσει και στην συνέχεια να επανέλθει στην αρχική του μορφή. Η κατασκευή γυαλιών με τιτάνιο είναι πολύ ελαφριά λόγω του εξαιρετικά μικρού βάρους του υλικού, ανθεκτική και αξιόπιστη για σκληρή χρήση. Προτιμάται σε ιδιαίτερες κατασκευές όπως σκελετοί χωρίς πλαίσιο και είναι υποαλλεργικό.

 • NYLON

  Το υλικό αυτό είναι μια μορφή οξικής κυτταρίνης και χρησιμοποιείται συχνά σε γυαλιά για αθλήματα. Είναι ελαφρύ και ισχυρό. Επίσης είναι εύκαμπτο και διαμορφώνεται εύκολα σε διάφορα σχήματα ωστόσο μπορεί να γίνει εύθραυστο με τη χρήση και είναι υποαλλεργικό.

 • ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ

  Αποτελεί το πιο άφθονο μέταλλο στον φλοιό της γης και είναι μια ελαφριά επιλογή για σκελετούς γυαλιών. Είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιημένο μη σιδηρούχο μέταλλο στον κόσμο. Εκτός από το βάρος του είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό στη διάβρωση, μαλακό και ανθεκτικό. Σαν υλικό είναι επίσης 100% ανακυκλώσιμο και μπορεί να λυγίσει.

 • ΞΥΛΟ

  Αν και το ξύλο είναι άκαμπτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή γυαλιών. Το μυστικό βρίσκεται στην επεξεργασία του. Η κατασκευή των γυαλιών έχει 15-16 στάδια και διαρκεί 4 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ελαφριά γυαλιά με απίστευτη καμπυλότητα και απόλυτα φιλικά στο πρόσωπο. Τα γυαλιά κατασκευάζονται από κομμάτια φυσικού ξύλου όπως η καρυδιά και η ελιά με συγκεκριμένη διαδικασία αδιαβροχοποίησης και κερώματος και αποκτούν εξαιρετικά μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Μάλιστα κάποια χειροποίητα ξύλινα γυαλιά είναι εξαιρετικά ανθεκτικά γιατί κατά την επεξεργασία τους δεν αλλάζουν την φυσική κατάσταση του ξύλου, το οποίο σκαλίζεται μέχρι να πάρει την μορφή που έχει επιλεγεί. Η καμπυλότητα επιτυγχάνεται με την γλυπτική του ξύλου και όχι με τη χρήση καλουπιών.

 • TR90 NYLON

  Το TR90 είναι θερμοπλαστικό υλικό που είναι απίστευτα ανθεκτικό, εύκαμπτο και ελαφρύ. Τα γυαλιά κατασκευασμένα με TR90 είναι εξαιρετικά άνετα επειδή έχουν ευέλικτη κατασκευή και γι’ αυτό μπορούν να λυγίσουν υπό πίεση και να αγκαλιάσουν άνετα το πρόσωπό σας. Αυτή η ευελιξία καθιστά επίσης τα γυαλιά TR90 ανθεκτικά σε ζημιές.

 • ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ

  Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια εναλλακτική λύση αντί για το τιτάνιο. Οι ιδιότητες των σκελετών από ανοξείδωτο ατσάλι περιλαμβάνουν ελαφρύ βάρος και επίσης δεν περιέχουν νικέλιο κάτι που το καθιστά υποαλλεργικό. Είναι ένα κράμα χάλυβα και χρωμίου, το οποίο παρέχει εξαιρετική αντοχή στη διάβρωση, την τριβή και τη θερμότητα και είναι ένα υλικό άμεσα διαθέσιμο και σε λογικές τιμές.

 • ULTEM

  Η ρητίνη ULTEM είναι ένα υλικό κατασκευής σκελετών με εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα και υψηλή αντοχή σε κρούση. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό, ελαφρύ και ανθεκτικό στη θερμότητα έως 400⁰. Τα γυαλιά από Ultem μπορεί να ζυγίσουν μόνο το 1/3 του βάρους των παραδοσιακών πλαστικών ή μεταλλικών σκελετών.

 • FLEXON ή MEMORY METAL

  Πρόκειται για κράμα τιτανίου που αποτελείται από περίπου 50% τιτάνιο και 50% νικέλιο. Οι σκελετοί που κατασκευάζονται από αυτό το μέταλλο μνήμης είναι εξαιρετικά εύκαμπτοι και μπορούν να λυγίσουν και να επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά αυτούς τους σκελετούς εξαιρετικούς για παιδιά.

 • BETA TITANIUM

  Είναι κράμα κυρίως τιτανίου, με μικρές ποσότητες αλουμινίου και βαναδίου. Τα άλλα μέταλλα στο κράμα κάνουν το βήτα τιτάνιο πιο εύκαμπτο από το 100% τιτάνιο για ευκολότερες προσαρμογές. Το Beta Titanium διαθέτει χαρακτηριστικά μνήμης και χρησιμοποιείται κυρίως σε υψηλής ποιότητας σκελετούς γνωστών σχεδιαστών. Είναι αρκετά ανθεκτικό και έχει χαμηλό βάρους.

 • ΧΡΥΣΟΣ

  Πυκνό και λαμπερό, ο χρυσός είναι το πιο εύπλαστο μέταλλο στον πλανήτη. Λόγω του υψηλού κόστους, χρησιμοποιείται με φειδώ στην κατασκευή γυαλιών.

 • ΙΝΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ

  Ένα υλικό υψηλής τεχνολογίας αποτελούμενο από εξαιρετικά λεπτές ίνες από άτομα άνθρακα, που στριφογυρίζουν μεταξύ τους σε μια κρυστάλλινη ευθυγράμμιση που είναι απίστευτα ισχυρή. Οι ίνες άνθρακα είναι πολύ ελαφριές, εξαιρετικά εύκαμπτες, ισχυρές και ανθεκτικές. Προστίθενται σε αυτές και άλλα υλικά για να σχηματίσουν ένα τελικό σύνθετο υλικό.

 • M49 BIOPLASTIC

  Το υλικό αυτό είναι βιώσιμο προϊόν και φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι οξική κυτταρίνη από ίνες βαμβακιού και πολτού ξύλου που παράγεται με πλαστικοποιητή καλαμποκιού χωρίς λάδι. Η νέα αυτή φόρμουλα αναμένεται να εισέλθει στην κατασκευή των σκελετών σε σημαντικό ποσοστό τα επόμενα χρόνια.